Informatie B.G.V.

De eerstvolgende contactmiddag is op 04 september 2019.

Daarna op:   02 oktober 2019,  06 november 2019,  04 december 2019

De kerstbijeenkomst is op 18 december !


Verslag en foto's Orchideeën Hoeve 15 mei 2019

Het uitstapje naar de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest vandaag 15 mei was zéér geslaagd. Constant Barendsen had de zaakjes weer perfect geregeld en Fred onze chauffeur voor deze dag was erg vriendelijk en behulpzaam. 

Nadat er om 9.45 uur een aantal mensen voor het NS station waren opgepikt ging het ri. Hanzehal waar de rest van het gezelschap stond.

Nadat iedereen in de bus zat en Constant de microfoon had gepakt om iedereen te verwelkomen, ging het verder naar Luttelgeest.

Na ongeveer een anderhalf uur kwamen wij daar aan en begon de dag met koffie/thee en een heerlijk stuk gebak.

Hierna was iedereen vrij om een paar uur lekker rond te wandelen en te genieten van alle bloemen en dieren.

Rond 16.30 was iedereen weer in het serre-restaurant om van een heerlijke maaltijd te genieten, soepje, vlees of visgerecht, en ijs toe.  18.30 vertrokken we weer ri. Zutphen en nadat eerst een paar mensen bij het NS station waren uitgezet is de rest van de groep naar de Hanzehal gebracht.

Het is een fantastisch park en bestaat dit jaar 100 jaar ! Het bedrijf is in 1919 begonnen op een akker in Aalsmeer In 1957 werd er een kist Orchideeën gekocht en begonnen met de kwekerij. De huidige naam werd in 1979 in gebruik genomen en pas in 1984 werd de kwekerij opengesteld voor het publiek.

Hierna ging het snel en werden de showtuinen aangelegd, de dierenverblijven verder uitgebreid en een grote winkel en twee restaurants geopend.

Het huidige park is op dit moment 25.000 vierkante meter groot. Wilt U meer info dan kunt U dit vinden op www.orchideeënhoeve.nl

Hieronder enkele foto albums van deze dag. Zijn er mensen die de gemaakte foto's geplaats willen zien dan mailt U ze naar info@ssvz-zutphen.nl


Foto's:  Wilbert Horsting


Foto's:  Rikie Bontsema


Hieronder kunt U de BGV tijdschriften aanklikken om te lezen of te downloaden.

Met dank aan Constant Barendsen.


Foto's van bijeenkomsten, bingo's, uitstapjes, etc. kunt U nog steeds bekijken in het "archief" onder de tab INFO.